Onderzoek naar dood Marja Nijholt in Oss afgezwakt, geen aanhoudingen verricht

7 april 2013 om 17:50
nl
Het onderzoek naar de moord op Marja Nijholt in Oss lijkt muurvast te zitten. Er zijn geen nieuwe tips meer binnengekomen en het meest recente onderzoek heeft geen sporen opgeleverd, meldde de politie maandag.
Geschreven door

De 48-jarige Nijholt werd op nieuwjaarsochtend dood gevonden in een voortuin. De Enschedese was in Oss voor een bezoek aan een hooggeplaatste functionaris van de Pinkstergemeente.
Onderzoek levert geen nieuwe sporen opSinds de moord waren er vijf onderzoeken in Oss. In februari was de laatste. Toen nam de politie grondmonsters mee uit de voortuin van een tandartsenpraktijk, pal naast de woning waarbij Nijholt werd gevonden. Uit onderzoek van het NFI blijkt nu dat de monsters geen bruikbare sporen hebben opgeleverd.
In totaal hebben zich na de moord 54 mensen bij de politie gemeld met informatie. De tips waren volgens de politie 'zeer nuttig', omdat ze een beeld hebben gegeven van wat Nijholt die dag in Oss deed. Desondanks hebben ze niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.
Minder rechercheursBegin vorige maand gaf de politie aan dat er nog altijd circa twintig rechercheurs met de zaak bezig waren. Dat aantal is intussen flink afgebouwd. "Er werken dagelijks nog enkele rechercheurs aan de zaak, afhankelijk van het werkaanbod", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.