Video

Defensie-bewakingshond Binky bijt verslaggever keihard in z'n donder (eigen schuld)

9 april 2013 om 01:27
nl
Hij staat bekend als onhandelbaar, luistert naar de naam Binky en nam onze verslaggever keihard te grazen op vliegbasis Gilze Rijen. Voor Onder Ons wilde verslaggever Rob Bartol weten hoe bewakingshonden van Defensie reageren op indringers die de basis ongezien op willen.
Geschreven door

Die indringer is nu een ervaring en een arm vol bloeduitstortingen rijker. "Gelukkig,", zegt Bartol, "waren mijn ballen beschermd met een keiharde toque. Ik moet er niet aan denken als..."
Hoe gevaarlijk is gevaarlijk?Wat gebeurt er als je over het hek klimt bij een zwaarbeveiligde vliegbasis in onze provincie? Zonder uitzondering worden op vliegbases Woensdrecht, Gilze-Rijen en Volkel honden ingezet voor de beveiliging en bewaking van deze militaire complexen. Achter de kilometers lange hekken rond vliegbasis Gilze Rijen staan om de honderd meter waarschuwingsborden met de tekst Gevaarlijk, bewaking met honden'
Hoe gevaarlijk is gevaarlijk? Het advies van onze ervaringsdeskundige is nu: klim nooit over een hek bij een zwaarbeveiligde vliegbasis. De bewakingshonden zijn een geleid projectiel en slaan keihard toe. Als het moet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.