Den Bosch wordt hoorndol van Prorail over station Maaspoort

17 april 2013 om 18:24
Omdat Prorail en de Nederlandse Spoorwegen bakkeleien over wie wat moet doen komt er voorlopig geen onderzoek naar een station in wijk de Maaspoort in Den Bosch. Het college van burgemeester en wethouders van de provinciehoofdstad hebben ten einde raad de hulp van de minister ingeroepen.
Geschreven door

Een station in de Maaspoort is een speerpunt voor de gemeente Den Bosch. Prorail beloofde te onderzoeken of er zo'n station kan komen. Volgens burgemeester en wethouders kwam Prorail op die afspraak terug. Prorail vond dat de NS eerst enkele zaken moest regelen.
HoorndolDe gemeente Den Bosch wordt er hoorndol van en vindt dat Prorail nu een patstelling heeft gecreëerd. De NS kan namelijk pas aan het werk als Prorail een onderzoek heeft gedaan.
Samen met de provincie heeft Den Bosch geprobeerd Prorail in beweging te krijgen. "Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Omdat wij van mening zijn dat het uitvoeren van verkenningen naar de haalbaarheid van nieuwe stations tot de kerntaak van ProRail behoort, vragen wij u uw invloed aan te wenden om ProRail alsnog een verkenning te laten uitvoeren",  aldus burgemeester en wethouders in brief aan de minister.

Wachten op privacy instellingen...