Video

15.000 euro voor gouden tip moord op Marja Nijholt, die vreesde voor haar leven

21 april 2013 om 20:30
nl
De 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede die op nieuwjaarsdag vermoord werd gevonden in een tuin in Oss, was op de vlucht en vreesde voor haar leven. Ze heeft dat in de 'eenzame' uren voor haar dood in Oss verteld tegen mensen die ze om hulp vroeg. De politie heeft dat maandag bekendgemaakt in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Geschreven door

De politie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak Marja Nijholt. De 48-jarige vrouw werd op Nieuwsjaarsdag dood gevonden in een voortuin aan de Berghemseweg in Oss. Het is nog steeds niet duidelijk door wie en waarom de vrouw om het leven is gebracht. Wel is duidelijk dat het om een misdrijf gaat.
Moordwapen nog spoorloosDe politie maakte ook bekend dat Nijholt werd doodgestoken, maar dat het moordwapen nog niet is gevonden.
Angstige indrukVolgens de politie hebben op Oudjaarsdag veel mensen met Marja gesproken. Ze heeft 's middags in het centrum van Oss meerdere mensen aangesproken. Ze zou een angstige indruk hebben gemaakt. Daarna sprak de vrouw meerdere mensen aan in een café. Ze vertelde dat ze op zoek was naar een hotel voor de nacht.
Ze verliet daarna het café en sprak op straat nog meer mensen aan in de buurt van de Molenstraat. Ze vertelde dat ze op de vlucht was en dat ze voor haar leven vreesde. Tegen halfnegen zette ze haar fiets bij een cafetaria aan de Oostwal. Ze probeerde hier te bellen en vertrok uiteindelijk weer rond negen uur.
UitwijkenOm drie uur 's nachts moesten meerdere auto's uitwijken voor een vrouw die over de Graafsebaan loopt. Vermoedelijk was dit Marja. Om tien over drie werd ze gefilmd door een bewakingscamera van een tankstation aan de Singel 1940-1945. Daarna hebben verschillende mensen haar door Berghem zien lopen.
Marja is voor het laatst levend gezien op beelden van een camera op de Osseweg in Berghem. Dat was om halfzeven 's ochtends op Nieuwjaarsdag. Een paar uur later werd haar lichaam gevonden. Een kilometer verderop, op een oprit.
GetuigenDe politie is nog op zoek naar getuigen die Marja mogelijk die nacht hebben gezien. Zo zou er rond halfvijf 's nachts een man met een masker op de Berghemseweg hebben gelopen. Die man wil de politie graag spreken.
Verder is er 's ochtends rond half zeven een auto gezien met daarin een ruzieënde man en vrouw. Tot slot is de politie op zoek naar een man die die ochtend gewond op een bankje zat op het station van Oss. Hij nam de trein richting Deventer. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.