Uitlevering 'kopschoppers' van Turnhout, Brent L. en Brett S., kan nog wel halfjaar duren - Omroep Brabant

Uitlevering 'kopschoppers' van Turnhout, Brent L. en Brett S., kan nog wel halfjaar duren

24 april 2013 om 17:57
Het kan nog wel een halfjaar gaan duren voordat er een besluit valt over de uitlevering van de twee Belgische verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven. Dat zegt de Belgische journalist Willy Piasecki.
Geschreven door

Het Hof van beroep in Antwerpen maakte donderdag bekend dat de twee jongens van 17 en 19 jaar, Brent L. en Brett S., uitgeleverd mogen worden aan Nederland. Maar de advocaten van de twee gaan tegen dat besluit in cassatie. Daarbij wordt gekeken of de procedures goed zijn gevolgd.
Voor de oudste verdachte is het in cassatie gaan alleen maar tijd rekken, denkt Piasecki. Als blijkt dat de procedures goed zijn gevolgd, dan verwacht hij dat beide verdachten worden uitgeleverd aan Nederland.
VerontwaardigingOok in België is de verontwaarding groot, zegt de journalist uit Antwerpen. Volgens hem heeft het Hof van beroep een duidelijk signaal gegeven door uitlevering aan Nederland goed te keuren. "Zinloos geweld hoort nergens thuis, niet in België en niet in Nederland."
Een uitbaatster van een koffiebar naast het Hof van beroep reageert verontwaardigd op de cassatie. Volgens haar spelen de verdachten een spelletje. "Als ze groot genoeg zijn om zoiets te doen, dan zijn ze ook groot genoeg om hun straf uit te zitten", aldus de uitbaatster van de koffiebar in Antwerpen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...