Voor drie knaken jezelf volstoppen met Tilburgse friet

25 april 2013 om 21:45
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Met een vol dienblad beginnen...
Omroep Brabant
Met een vol dienblad beginnen...
Omroep Brabant
En een nagenoeg leeg dienblad eindigen....
1/4 Maar eens naar binnen bij Friet&zo
Het bestond al even voor bijvoorbeeld spareribs, wokgerechten en sushi, maar voor friet is het nieuw: het all you can eat-principe. In Tilburg kun je voor zeven euro en vijftig cent je buikje vol eten tot je niet meer kunt.
Geschreven door

Het idee is van ondernemer Bart Dusee. Hij is sinds enkele maanden eigenaar van snackbar Friet&zo aan de Korvelseweg. "Ik richt me vooral op gezinnen. In deze moeilijke tijden moet het niet al te duur zijn als je uiteten gaat. Je mag dan ook alles kiezen."
GezondheidVoor Bart zelf is het niet zo'n prestatie om in de gegeven drie kwartier zoveel mogelijk te eten: "Met gemak zeven frikadellen." Maar het is natuurlijk niet gezond. Dusee: "Dat is mensen hun eigen verantwoordelijkheid. Als ouders hier met hun kroost komen dan moeten zij daar op toezien. Verder ga ik er vanuit dat ze hun eigen grenzen wel kunnen aangeven. Je moet ook alles opeten wat je bestelt, anders krijg je alsnog de rekening voor hetgeen je laat staan."
Vol zit de frietzaak niet op vrijdagavond. Het is er uitgestorven. Dat wil volgens de eigenaar niet zeggen dat het concept niet aanslaat. "Integendeel. Op de echte studentenavonden dinsdag en donderdag zit het hier vol. Ook op zondag sta ik me een ongeluk te bakken."
RendabelOm je winst' uit een avondje bunkeren te halen moet je binnen de gestelde 45 minuten ongeveer drie snacks en een frietje eten. Alles daarbovenop is mooi meegenomen. "Het lijkt veel, maar bijna alle klanten krijgen het voor elkaar."
En verslaggever Koen Wijn lukte het ook: twee kroketten, twee frikadellen, een frietje en een blikje cola. Smakelijk!

Wachten op privacy instellingen...