Video

Familiedrama in Reek: vrouw (42) doodgestoken door haar man, zoon (12) zwaargewond

28 april 2013 om 01:30
nl
Bij een steekpartij in een huis aan het Kerkpad in Reek is zondagavond rond halfelf de 42-jarige Patricia Veldhoen om het leven gekomen. Zij is neergestoken door haar man (41) die kort na de steekpartij is opgepakt. Zijn 12-jarige zoon Harm raakte zwaargewond bij de steekpartij.
Geschreven door

Een politiewoordvoerder spreekt over een 'familiedrama'. Een dochter (10) van het stel lag boven te slapen tijdens de steekpartij. Vermoedelijk heeft ze niets gemerkt van wat er is gebeurd. Ze is op een andere plek opgevangen. 
'Ongeleid projectiel'Rond halfelf stak de man zijn vrouw neer. Patricia Veldhoen is toen gewond uit het huis gestrompeld en heeft bij de buren aangeklopt voor hulp. Die hebben geprobeerd haar te helpen, maar zonder succes. Ze overleed ter plekke. De man werd kort na de steekpartij aangehouden.
Volgens een buurtbewoonster staat de man in de omgeving bekend als een 'ongeleid projectiel'. Hij zou al enige tijd depressief zijn en behoorlijk in de knoop zitten met zichzelf. De kinderen en hun ouders zijn dit weekend nog gezien op het stREEKfeest in Reek
Tranen bij omstandersDe steekpartij trok veel bekijks in Reek. Toen duidelijk werd dat de vrouw om het leven was gekomen, barstten veel omstanders op straat in tranen uit. Reek is een klein dorp met zo'n 1600 inwoners waar iedereen elkaar kent. "Een hechte gemeenschap", beschrijft een omstander. "Het nieuws komt hier erg hard aan."
Er kwamen drie ambulances ter plekke. Een van de ambulances is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gegaan. Ook een politiehelikopter werd opgeroepen, maar deze is niet geland.
Onderzoek tot diep in de nachtDe directe omgeving bij het Kerkpad werd afgezet. Ook een speeltuin en een groot grasveld zijn voor publiek afgeschermd. Het politieonderzoek duurde tot diep in de nacht.
Lees alles over het familiedrama in Reek op onze themapagina: omroepbrabant.nl/familiedramareek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.