Vier thema's centraal in onderzoek na Orgelpleinfiasco in Eindhoven

1 mei 2013 om 15:29
Mary Fiers vertrekt naar de Eerste Kamer.
Mary Fiers vertrekt naar de Eerste Kamer.
Aan de hand van vier thema’s zal worden onderzocht hoe het is gesteld met de cultuur en de bestuurlijke verantwoordelijkheid in politiek Eindhoven. Hiervoor worden workshops gehouden en zullen ook mensen buiten de gemeente Eindhoven worden benaderd.
Geschreven door

Deze opzet volgt op een motie. Directe aanleiding waren de problemen die aan het licht kwamen bij de verhuizing van woonwagenbewoners binnen Eindhoven.
OrgelpleinfiascoDeze perikelen gaan de geschiedenis in als het Orgelpleinfiasco. Er ging heel veel mis bij de verhuizing van woonwagenbewoners van de Joost de Momperstraat naar het Orgelplein. Dit leidde onder meer tot het aftreden van wethouder Mary Fiers.
Het Orgelplein is ook een van de dossiers die zullen worden doorgelicht. De andere zijn het functiorenen van welzijnsorganisatie WIJEindhoven, het 18 Septemberplein en de totaalvisie op cultuurgebied. De eerste workshops vinden in juni plaats, in september wordt een conferentie gehouden en een maand later wordt de rapportage verwacht.
Verkiezingen 2014Uiteindelijk moet die zoveel informatie opleveren dat de gemeenteraad die na de verkiezingen van maart volgend jaar aantreedt er baat bij heeft. Ook moeten de conclusies bouwstenen aanleveren voor het opstellen van het nieuwe coalitieakkoord.

Wachten op privacy instellingen...