Slager Tommy Kuijten (23) uit Eindhoven is Europees kampioen

4 mei 2013 om 11:49
nl
Nederland is zaterdag voor de derde keer Europees kampioen geworden tijdens de International Young Butchers' Competition in Frankfurt. In het Nederlandse team zat onder andere de 23-jarige Tommy Kuijten van Slagerij Beerens uit Eindhoven.
Geschreven door

Het team dat deelnam aan de wedstrijd voor slagers onder de 25 jaar bestond verder uit Jeroen Kroon uit Nieuwegein. Nederland werd voor de derde achtereenvolgende keer Europees kampioen.
Voorzitter Jean-Marie Oswald van de Internationale Butchers' Confederation (IBC) roemt de geleverde prestaties van het tweetal. "Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt. Bijzonder dat een land voor de derde keer op rij met elk jaar een ander team de Europese titel verovert."
'Ik ben een échte vleeseter'Tijdens het kampioenschap werden de jongens op verschillende onderdelen getest. Zij moesten onder meer binnen een halfuur een stomp van een rund uitbenen. Ook moesten ze een varkensbuik zien om te toveren tot een delicatesse. Kuijten deed dat door er een cranberryrollade van te maken.
Kuijten wist al langer dat hij slager wilde worden, zo vertelde hij eerder deze week aan Omroep Brabant. "Ik ben een echte vleeseter en om te kunnen werken met iets waar je van houdt is heel fijn." Hij is nu leerling bij de slagerij in Eindhoven, waar hij inmiddels zes jaar werkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.