Video

Zacht en roze: knuffel gratis een biggetje in Esbeek

11 mei 2013 om 17:42
nl
Bomen worden tegenwoordig wel vaker geknuffeld. Bij varkens is dat wat minder gewoon. Docent Piet Verhoeven van de HAS Hogeschool in Den Bosch stelde zijn lege stal in Esbeek beschikbaar voor een zeug en tien biggen. Langs de straat een bordje en al snel kwamen de eerste mensen langs om een big te knuffelen.
Geschreven door

De zeug in de voormalige paardenstal heeft geen naam, maar een nummer: "5288", zegt de docent van de HAS Den Bosch. "Ze heeft al ruim honderd biggen grootgebracht en nu is ze adoptiemoeder voor tien biggen van andere zeugen."
AdoptiemoederHet varken verblijft tijdelijk in de stal van Piet omdat het nog niet terug kan naar haar eigen stal. "Ze heeft meegedaan aan een dierenevenement en door de regelgeving mag ze nog niet terug in haar eigen hok."
Om mens en dier wat dichter bij elkaar te brengen ontstond spontaan het idee voor het biggen knuffelen. "Dat was vroeger heel gewoon, maar is helemaal in de vergetelheid geraakt". Verhoeven plaatste een bord langs de weg met de tekst 'Gratis biggen knuffelen'.
Vooral ouders met kinderenVrij snel kwamen de eerste mensen langs om...een big te knuffelen: "Er zijn nu rond de dertig mensen geweest, vooral ouders met kinderen". Zeug 5288 en de tien biggen kunnen tot begin juni nog geknuffeld worden in Esbeek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.