Burgemeester wil in gesprek met anonieme 'stoker' Veen - Brief

VEEN - Burgemeester Fons Naterop van Aalburg wil in gesprek met de anonieme briefschrijver die een oproep doet om tijdens de jaarwisseling auto's in brand te steken. Omroep Brabant wist de hand te leggen op de brief die bij aantal inwoners van Veen is bezorgd. Daarin wordt opgeroepen om het traditionele 'stoken' in Veen voort te zetten.
De anonieme briefschrijver hekelt de aanpak van burgemeester Naterop om het stoken in de Nieuwjaarsnacht aan te pakken. "Mensen die niet in zijn plannen passen, worden wat betreft oud en nieuw als crimineel beschouwd en als zodanig behandeld", schrijft de Vener. "Hierin gaat hij te ver."
Oproep
De schrijver, die anoniem wil blijven omdat hij of zij bang is afgeluisterd te worden, roept de Veners op om het stoken in rook op te laten gaan. "Laat u zich niet bang maken, laat u zich niet uit elkaar drijven door mooie praatjes. Een paar auto's opstoken is traditie en géén criminaliteit."
Oplossing
De Vener klaagt niet alleen over de aanpak van de burgemeester en justitie. De stoker stelt ook een oplossing voor. De gemeente zou zand kunnen strooien op het kruispunt en omwonenden kunnen helpen om roet tegen te gaan. Als dan ook nog de muziekwagen en koek en zopie-tent een eind verder gaat staan, kunnen de Veners volgens de auteur 'gezellig auto's stoken'.
Potentiële onruststokers
De burgemeester heeft zelf dertig potentiële onruststokers een brief gestuurd en ze gewaarschuwd niet mee te doen aan het brandstichten. Burgemeester Naterop wil verder niet ingaan op de brief en blijft achter zijn aanpak staan.
Brief
De complete brief is online terug te lezen.

Meer over dit onderwerp:
veen brandstichting autobranden nieuwjaar