Video

Natuurgebied De Margriet in Helvoirt al jaren gebruikt als vuilstortplaats

13 mei 2013 om 18:53
nl
Een natuurgebied dat eruit ziet als een vuilstortplaats. Dat is de beste omschrijving voor natuurgebied De Margriet in Helvoirt. Een stiltegebied dat ligt tussen Cromvoirt en Helvoirt aan de rand van nationaal park de Loonse en Drunense duinen.
Geschreven door

De gemeente Haaren is op de hoogte van de situatie in het natuurgebied. Er is zelfs een plan om de boel op te ruimen. De zestigduizend euro die hiervoor nodig is, heeft de gemeente Haaren volgens een woordvoerder echter niet.
De Margriet is volgens de woordvoerder van de gemeente particulier terrein. De gemeente heeft de eigenaar dan ook aangeschreven over de situatie. Hierop is echter geen antwoord gekomen. En dus blijft de situatie voorlopig zoals deze nu is: een favoriete dumpplek voor iedereen die zijn bouwafval, oude meubels en kapotte tv's kwijt wil.
Afvalberg groeit alleen maarOp het bosperceel in Helvoirt stonden vroeger zo'n honderd chalets en caravans die al lange tijd verlaten zijn. De laatste jaren zijn deze vervallen geraakt en de eigenaren hebben al hun troep in de bossen achter gelaten. Met als resultaat een afvalberg die de afgelopen jaren door allerlei dumpingen alleen maar groter is geworden. Een situatie waar buurtbewoners zich al jaren aan ergeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.