Video

Openluchtspektakel 'Meske Vermoord' in Alphen donderdagavond in première

15 mei 2013 om 19:39
nl
In recreatiegebied 't Zand in Alphen zijn de laatste weken bouwwerken, tenten en een tribune opgetrokken. Vanaf donderdagavond tot en met zondag is dit het enorme decor van het theaterspektakel 'Meske Vermoord''. De productie heeft een cast van ruim tachtig acteurs en wordt mogelijk gemaakt door tweehonderd vrijwilligers.
Geschreven door

'Meske Vermoord' is de opvolger van 'Sporen in ‘t Zand', de voorstelling die in 2009 voor 4500 toeschouwers werd opgevoerd in het kader van het 1300-jarig bestaan van Alphen. 'Meske Vermoord' draagt bij aan de nominatie van Brabantstad Culturele Hoofdstad 2018.
"Dit spektakel is nog ambiteuzer dan de vorige productie", zegt pr-medewerker Marlin de Swart. "Dagelijks kunnen 1500 mensen de voorstelling bezoeken. De finale komt nu na anderhalf jaar van voorbereidingen."
Moord in 1872 'Meske Vermoord' is een waargebeurd verhaal. In januari 1872 werd een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord door haar ex-vriend. Ze werd achttien keer gestoken met een mes. "Dat gebeurde tussen Alphen en Baarle-Nassau. De plek in de bossen waar het plaatsvond, heet in de volksmond nog steeds 'Meske Vermoord'.
Alles wordt uit de kast gehaald bij de voorstelling 'Meske vermoord'. Een gigantisch speelveld, een flinke lichtshow, dans, zang en acteerwerk. 'Meske Vermoord' is nog te bezoeken tot en met zondag. De voorstellingen beginnen steeds om 22.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.