Oeh lala: virtueel onder rokjes gluren bij gemeente Helmond

26 mei 2013 om 16:57
nl
Stel je loopt virtueel door Helmond. Dan wil je natuurlijk maar een ding: onder de rokjes kijken van de avatars. Door een foutje in het systeem kun je in Virtueel Helmond je (onderbroeken)lol op.
Geschreven door

Een avatar is een virtueel persoon die je kunt aanmaken om in het programma door Helmond te wandelen. Deze avatars komen in verschillende vormen voorbij. Zo zijn er ook vrouwelijke avatars die een rokje dragen. Een gluurder van De weblog van Helmond besloot om eens verder te kijken dan de architectuur van Helmond. Blijkbaar wilde deze persoon in alle hoekjes en gaatjes kijken die virtueel Helmond te bieden heeft.
'Uitvoerig getest'De gemeente is inmiddels op de hoogte van de fout in het systeem. "Bij het ontwikkelen van het programma vroegen we ons al af of het handig was dat er avatars rondliepen met korte rokjes", zo laat een woordvoerder weten. "Het systeem is uitvoerig getest, maar niemand kwam op het idee om onder de rokjes te kijken."
De gemeente laat weten de mogelijkheid om te gluren weg te halen. "We willen gehoor geven aan de mensen die dit niet wenselijk vinden. Het is de bedoeling dat we netjes met alle burgers om willen gaan." Volgens de woordvoerder gaat het om een foutje en moet het niet groter gemaakt worden dan het is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.