Rotavond RKC-keeper Jeroen Zoet bij FC Twente: 5-0

22 januari 2012 om 02:16
nl
RKC Waalwijk kreeg zaterdagavond een draai om de oren van FC Twente. De ploeg van coach Ruud Brood verloor in Enschede met 5-0. Doelman Jeroen Zoet mocht zich de eerste en de laatste goal aanrekenen.
Geschreven door

Toch speelde RKC geen slechte wedstrijd. FC Twente drukte RKC wel terug, maar was in de eerste 26 minuten alleen gevaarlijk met een schot van Nacer Chadli, dat net voorlangs ging. Een minuut later brak Luuk de Jong de ban. RKC-keeper Jeroen Zoet plukte een hoge bal uit de lucht, maar struikelde bij het neerkomen over De Jong. Die tikte de bal vervolgens simpel in het lege doel. Tien minuten later maakte Emir Bajrami er 2-0 van. "Hij schoot de bal eigenlijk richting de conervlag, maar via mijn been ging 'ie er opeens in", voelde linksback Ard van Peppen. "Dat is pech, want veel kansen gaven we niet weg."
Goede bedoelingen de prullenbak in
RKC hoopte na de rust de aansluitingstreffer te kunnen maken, maar die goede bedoelingen konden al na negen minuten de prullenbak in. Luuk de Jong mocht een penalty nemen en faalde niet. Vervolgens liep Twente spelenderwijs uit naar 5-0, via treffers van Chadli en Ola John. De goal van John mocht Zoet zich ook aanrekenen. De doelman stond verkeerd opgesteld waardoor John simpel in de korte hoek kon scoren.
'Hij baalt hier zelf het meest van'
"Het was niet de beste wedstrijd van Jeroen", gaf verdediger Henrico Drost na afloop toe aan Omroep Brabant. "Maar dat mag een keer bij hem. Hij heeft ons zo vaak op de been gehouden, dus laten we hier maar niet te veel naar kijken. Hij heeft al heel wat punten voor ons gepakt." Zoet had na de afloop geen zin de pers te woord te staan. "Hij baalt hier zelf het meest van", weet Drost. "Hij kwam de kleedkamer binnen en schold zichzelf helemaal verrot. Ik heb tegen hem gezegd dat dit nu eenmaal een keer kan gebeuren. Volgende week spelen wij een iets belangrijkere pot, tegen VVV-Venlo. Daar moet hij zich maar op richten."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.