Bart Eigeman (GroenLinks) stopt als wethouder in Den Bosch

DEN BOSCH - Bart Eigeman stopt als wethouder in Den Bosch. Na elf jaar vindt hij dat het genoeg is geweest. Eigeman wil een nieuwe uitdaging in zijn leven. Over enkele maanden maakt hij bekend wat hij gaat doen.

Bart Eigeman had sinds de laatste verkiezingen in 2010 onder meer de beleidsgebieden Talentontwikkeling, Duurzaamheid, Millieu en Schone en Veilige Wijken in zijn portefeuille. De wethouder van GroenLinks was ook locoburgemeester van Den Bosch.
<b>Moeilijk moment</b><br>"Er is niks aan de hand, maar het is voor mij tijd om te gaan. Dat moment is altijd moeilijk in de politiek. Gek genoeg: ik heb het nog ontzettend naar mijn zin, dus dat is het moment om te gaan", aldus Eigeman.
<b>Nieuwe baan</b><br>Eigeman heeft nog geen andere baan. Over de geruchten dat hij nieuwe directeur van het Koning Willem I college zou worden kan hij weinig zeggen. "Ik ga niet ontkennen dat dat een fantastische werkomgeving is, maar het is niet aan de orde dat ik daar aan het werk zou gaan. Ik ga eerst even bezinnen voordat ik aan iets nieuws ga beginnen."
<b>Vierde wethouder die stopt in een jaar tijd</b><br>Voor de gemeente Den Bosch is het al de vierde wethouder in een jaar tijd die opstapt. <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153260582/Politiek+Den+Bosch+teleurgesteld+over+vertrek+Pauli.aspx" target="_self">Bert Pauli</a> ging als gedeputeerde voor de provincie aan de slag, <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/155161662/Bossche+wethouder+Van+Bussel+treedt+af.aspx" target="_self">Ton van Bussel</a> zat niet op zijn plek en <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1628971383/Rodney+Weterings+(PvdA)+stopt+als+wethouder+in+Den+Bosch.aspx" target="_self">Rodney Weterings</a> werd directievoorzitter van KeNNis.
<b>Opvolger Eigeman snel bekend</b><br>Het is nog niet duidelijk wie Eigeman gaat opvolgen. De fractie van GroenLinks zal op korte termijn zijn opvolger bekendmaken.

Meer over dit onderwerp:
bart eigeman wethouder den bosch gemeentebestuur
Deel dit artikel: