Lars Arts uit Cuijk stopt met skeleton

31 mei 2013 om 11:54
nl
"Na lang nadenken, overleggen en overwegen heb ik besloten om te stoppen met skeleton." Met die woorden beëindigd Lars Arts uit Cuijk zijn skeletonloopbaan, die hem naar de Olympische Spelen van 2018 had moeten brengen.
Geschreven door

Het begon allemaal als een grap voor Arts. Drie jaar geleden reageerde hij op een oproep van de Bobsleebond. De bond was op zoek naar durfals, die namens Nederland wilden gaan bobsleeën en skeletonnen. Bijna 2300 mensen reageerden, Lars Arts bleef als één van de vier skeletonners over.
Maar nu zet de inwoner van Cuijk dus toch een punt achter zijn korte carrière. "Financieel bleef het, ondanks de steun van vele sponsoren en fans, lastig om mijn begrotingen rond te krijgen", beschrijft Arts op zijn Facebook-pagina. "Dit zou inhouden dat ik ook de komende seizoenen slechts beperkt kan draaien. Daardoor lukt het niet voldoende ervaring op te doen om een goede kans te maken op deelname aan de Olympische Winterspelen 2018."
Gebrek aan goede coachingArts gaat verder: "Ook het vooruitzicht op een eigen coach voor skeleton in de winter is niet realistisch gebleken. De bond is klein en doet zijn uiterste best om alles rond te krijgen, maar ook daar moeten keuzes gemaakt worden qua bestedingen. Door dit alles wordt het perspectief klein en dat heeft natuurlijk ook invloed op mijn intrinsieke motivatie."
Ondanks zijn besluit om te stoppen, heeft Arts geen spijt van zijn keuze om te beginnen met skeleton. "Ik kijk terug op drie fantastische jaren waarin ik veel heb mogen ervaren en daardoor ook mezelf heb kunnen ontwikkelen. Ik heb genoten van de prachtige en energieke topsportwereld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone