Bas van der Voort over massale vechtpartij ampu-voetbalwedstrijd: 'Het was vreselijk om te zien'

1 juni 2013 om 10:29
Ossenaar Bas van der Voort was zaterdagmiddag getuige van een massale vechtpartij op het voetbalveld. Hij deed mee aan de ampu-voetbalwedstrijd tussen Nederland en België in Westerlo. "Het was vreselijk om te zien."

De 21-jarige Ossenaar leed aan botkanker en heeft sinds 2005 nog maar een been. Hij speelt sinds enige tijd bij het ampu-voetbalteam. Dat is een ploeg voor voetballers die een arm of been missen.
Wedstrijd verliep grimmigDe wedstrijd tussen Nederland en België verliep zaterdag grimmig. De massale vechtpartij ontstond na de zoveelste overtreding. Zowel spelers als toeschouwers gingen vervolgens met elkaar op de vuist.
Van der Voort ging snel van het veld af. "Toen ze begonnen met vechten ben ik naar de kleedkamer gegaan. Ik heb geprobeerd mijn teamgenoten te kalmeren. Het was gewoon niet om aan de zien."
Eerste editie van de Derby van de Lage LandenHet was voor de eerste keer dat de Derby van de Lage Landen werd gespeeld. Sterker nog: voor België was het de eerste interland ooit. Nederland speelde twee keer eerder. Bij de vechtpartij raakte een persoon gewond. Er zou sprake zijn van hoofdletsel. "En het leverde de nodige blauwe plekken over en weer op", aldus Van der Voort.
De wedstrijd werd na de vechtpartij gestaakt. Het stond op dat moment 3-3.

Wachten op privacy instellingen...