Video

Vrouw overleden (77) door omvallend hek bij Albert Heijn in Tilburg

1 juni 2013 om 16:16
nl
Een 77-jarige vrouw uit Tilburg is zondag overleden, nadat ze onder een enorm hek van de Albert Heijn XL aan de Jan Heijnstraat in Tilburg terecht kwam. Het hek wordt gebruikt door vrachtwagens die er laden en lossen.
Geschreven door

Er lopen elke dag veel mensen langs het hekwerk. Het hek zou vorige week al twee keer zijn omgevallen en de week daarvoor drie keer, aldus een medewerker van een nabijgelegen restaurant.
'Kijk goed uit'Nu blijkt uit een briefje dat op het hekwerk bevestigd is, dat Albert Heijn weet dat het gevaarte bij verkeerd gebruik om kan vallen. "Kijk goed uit met het openen en sluiten van het hekwerk. Als je het hek te ver opent, dan gaat het uit de rails", zo staat op het briefje vermeld. En het lijkt er op dat het laatste is gebeurd.
De vrouw liep rond tien uur 's ochtends langs en op dat moment viel het hek om. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. De vrouw is later op de dag om kwart over een 's middags in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Dat meldde de politie. De politie zette na het ongeluk de plek af voor onderzoek, maar inmiddels is het politielint weggehaald. Het hek is voorlopig buiten gebruik en wordt hersteld. De arbeidsinspectie doet onderzoek.
'Afschuwelijk'Albert Heijn geeft in een reactie aan 'het afschuwelijk te vinden wat er is gebeurd'. "Onze gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer. We wachten nu het onderzoek van de politie af. Zelf doen we onderzoek om te kijken wat er precies is misgegaan en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen."
Volgens de woordvoerster was het hekwerk vrij nieuw. Hoe lang het er precies staat, weet ze niet. Dat het uit de rails kon schieten was al bij de winkel bekend en Albert Heijn was volgens haar al aan het kijken hoe het probleem verholpen kan worden. "Maar dat de situatie zo gevaarlijk was, wist natuurlijk niemand.''
Meer hekkenDe woordvoerster weet niet of de hekken bij andere filialen van dezelfde leverancier komen. Dat wordt uitgezocht. "We nemen alle aspecten mee in het onderzoek." Voor de medewerkers die het ongeluk hebben zien gebeuren is nazorg ingeschakeld. Albert Heijn wil op dit moment geen uitgebreidere reactie geven. "Wij moeten eerst gaan bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.