Parktheater Eindhoven en ImProvia Beste Brabantse Werkgever van 2011

DEN BOSCH - Het Eindhovense Parktheater en ingenieursbureau ImProvia uit Etten-Leur zijn verkozen tot Beste Brabantse Werkgever van 2011. ImProvia won in de categorie profit, het Parktheater in de categorie non-profit. De prijs werd uitgereikt tijdens de Brabant Business Meeting in de Brabanthallen in Den Bosch.
Het Parktheater werd door de jury geroemd om dat het zich 'in moeilijke tijden staande heeft weten te houden'. De jury doelde hier op de zware bezuinigingen op cultuur en de verhoogde BTW op theaterkaartjes. ImProvia kreeg de prijs omdat het 'directe lijnen nastreefde, een open werksfeer had en prima groeikamsen voor het personeel'. De uitreiking van de prijzen wordt zondag 29 januari uitgebreid bij Omroep Brabant uitgezonden.
Genomineerden
Zeven bedrijven waren genomineerd voor de titel. In de categorie profit waren dat ImProvia, A.Hak Drillcon BV uit Helmond, Kompro BV uit Den Bosch en NulVier Holding uit Boxtel. Uit de categorie non-profit maakten drie bedrijven kans: Parktheater Eindhoven, Trudo uit Eindhoven en Woonstichting Etten-Leur. In totaal hadden ruim 75 organisaties zich aangemeld.
Zeskoppige jury
De winnaars werden gekozen door een zeskoppige jury, bestaande uit Christel Rutte, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg, Henk Oderkerk, directeur van werkgeversorganisatie BZW, Henk Lenting, adviseur FNV-bouw, Jan Schipper, voormalig directeur van Philip Morris, Gert Bielderman, directeur van Omroep Brabant en Annemieke Besseling, directeur/uitgever bij het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.