Fons Jacobs ontkent gesprekken met Tielemans over omstreden declaraties

3 juni 2013 om 20:09
Oud-burgemeester Fons Jacobs van Helmond ontkent stellig dat hij het ooit met de omstreden wethouder Peter Tielemans heeft gehad over zijn declaratiegedrag. Dat zei hij dinsdag in een reactie tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

Het college van Helmond antwoordde dinsdag juist nog op vragen van de SP dat toenmalig burgemeester Jacobs het met de wethouder al over zijn declaratiegedrag had gehad. Jacobs zegt zich echter niet te kunnen heugen dat hij dat ooit afzonderlijk met Tielemans heeft besproken.
Volgens burgemeester Elly Blanksma zijn zowel Jacobs als Tielemans 'volledig verantwoordelijk' voor de declaraties, zo stond er in een verklaring van haar. "De privé taxiritten midden in de nacht vanuit een café is nimmer de duiding geweest van de afspraken", haalde ze uit.
Taxiritten gedeclareerdTielemans legde zijn functie neer nadat hij zaterdag in opspraak was geraakt door een artikel in het Eindhovens Dagblad. Daarin stond dat hij in 2011 en 2012 meer dan 100 taxiritten had gedeclareerd, in veel gevallen van het café naar huis. Ook declareerde hij ritjes van zijn vrienden.
Dinsdag bleek dat Tielemans sinds zijn aantreden in 2010 in totaal 183 taxiritten had gedeclareerd, veel meer dan aanvankelijk werd gedacht. Vanwege zijn gedrag gaf Tielemans zondag te kennen op te stappen als wethouder van de partij SDOH. De gecombineerde fractie van SDOH/D66 en Helmondse Belangen trok daarop de stekker uit het Helmondse college.
Onderzoek in volle gangHet college onderzoekt nog of er nog meer exorbitante declaraties zijn. Als de gemeenteraad dat wil, is het college bereid om alle declaraties uit de huidige periode tegen het licht te houden.
In Helmond is dinsdagavond een extra raadsvergadering ingelast over het declaratiegedrag van Peter Tielemans.

Wachten op privacy instellingen...