Ruime zege RKC Waalwijk op VVV-Venlo

29 januari 2012 om 17:41
RKC heeft een belangrijke overwinning geboekt op VVV-Venlo. De Waalwijkers wonnen zondagmiddag in eigen huis met 4-0.

RKC verloor vorige week nog met 5-0 van FC Twente, terwijl de Limburgers met 2-1 te sterk waren voor Feyenoord. In Waalwijk waren de rollen omgedraaid. VVV speelde een erg zwakke wedstrijd en het duel was eigenlijk al na een half uur spelen beslist.
Strafschop
In de 29e minuut schoot Evander Sno een strafschop raak. Scheidsrechter Pieter Vink wees naar de stip toen Ismo Vorstermans de nieuwe spits van RKC Krisztian Nemeth de doorgang naar het doel belette. Enkele minuten later stond het 2-0. Na weer een overtreding van Vorstermans kopte verdediger Frank van Mosselveld de bal uit een indraaiende vrije trap van Sander Duits in het doel.

Die twee doelpunten waren volgens aanvoerder Van Mosselveld erg belangrijk. "Voorafgaand aan de goals was het af en toe wat rommelig, maar waren wij absoluut de bovenliggende partij. Dan moet je dat wel in de score uitdrukken. Als je dat niet doet, loop je de kans dat je voor een verrassing komt te staan."
In de vrieskou
De partij in de vrieskou had nog voor rust helemaal klaar kunnen zijn. De snelle Mitchell Schet speelde zich in de 41e minuut vrij en stoof op doelman Dennis Gentenaar af. Hij nam echter te veel tijd voor een schot, waardoor Gentenaar er een vuist tussen kon krijgen.
Inspiratieloos
VVV had tot die tijd nog niets gepresteerd. De spelers van de Limburgse ploeg verloren vanaf de aftrap alle duels, speelden bij balbezit traag en inspiratieloos en creëerden de eerste helft niet één kans. Voor het doel van Jeroen Zoet deed zich zelfs niets voor dat op een mogelijkheid leek.
Weg uit degradatiezone
Na rust had VVV wat meer balbezit, maar dreiging ging daar niet van uit. Tot verbazing van Frank van Mosselveld. "Ze gingen juist wat meer achteruit voetballen. Dat maakte het voor ons wel erg gemakkelijk." RKC speelde wat behoudend en wachtte op de kansen wanneer er ruimte zou ontstaan. Dat gebeurde weinig. In de 80e minuut was het wel raak. Robert Braber had op rechts alle tijd om Gentenaar te verschalken, 3-0. In de laatste seconden werd het nog 4-0 door invaller Rick ten Voorde.

Door de zesde zege van het seizoen werkte RKC zich een eindje uit de degradatiezone. De ploeg heeft nu 21 punten uit negentien duels en staat veertiende. Ruud Brood sloot zijn persconferentie dan ook af met de woorden: "Hier zit een tevreden trainer."