Vader milieuactivist Vermeulen spreekt Tweede Kamer toe

DEN HAAG - Ad Vermeulen uit Veldhoven, de vader van Erwin Vermeulen die in Japan vastzit, spreekt dinsdag in de Tweede Kamer. Erwin Vermeulen is milieuactivist bij Sea Shepherd en zit sinds december vast. Hij wordt verdacht van het duwen van een Japanse dolfijnenjager.
Vermeulen senior spreekt op een bijzondere Kamerbijeenkomst die de Partij van de Dieren organiseert. Ook Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland, zal aanwezig zijn. Hij was aanwezig bij de eerste rechtszitting vorige week en vertelt dinsdag over de omstandigheden in Japan. Ad Vermeulen zal het woord voeren namens de familie en vertellen hoe zij de afgelopen weken heeft beleefd. Beiden zullen ingaan op vragen van Kamerleden.
Binnenkort debat Tweede Kamer over rechtszaak
Binnenkort debatteert de Kamer op initiatief van de Partij voor de Dieren, met minister Rosenthal en staatssecretaris Bleker over de Nederlandse opstelling rond de illegale walvisjacht en de rechtszaak tegen Erwin Vermeulen. De familie Vermeulen zelf is zeer ontevreden over de opstelling van de minister en beschuldigt hem zelfs van het vertellen van onwaarheden. Rosenthal heeft steeds gezegd zich niet te bemoeien met het Japanse rechtssysteem.