Guus Meeuwis' Brabant vormt muzikaal slotakkoord voor koningsbezoek Willem-Alexander en Máxima

11 juni 2013 om 18:39
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Guus Meeuwis wordt bedankt (foto: Martijn de Bie)
Omroep Brabant
Het koninklijk paar in Den Bosch (Foto: Dorine Joossen)
Omroep Brabant
Hoezo veel publiek?
1/6 Vooruitblik feestelijkheden Den Bosch met verslaggever Albert Bos
In de hoofdstad van onze provincie is het koningsbezoek aan Brabant afgerond met een muzikaal slotakkoord. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima kwamen rond 16.40 uur aan in Den Bosch, waar de rondreis feestelijk werd afgesloten door Guus Meeuwis: 'Ik heb staan stralen'.
Geschreven door

Na de bezoeken aan Vredepeel, Roosendaal en Oisterwijk was Den Bosch de finishplaats. Het bezoek begon in het Noordbrabants Museum en eindigde na een wandeling op de Markt, waar vanaf 17.15 uur een groot muziekfeest losbarstte. Onder meer Brabants ereburger Guus Meeuwis gaf een optreden. Hij zong, vanzelfsprekend, zijn nummer Brabant.
Meeuwis: 'Ik heb staan stralen'"Ik vond het heel, heel, heel erg leuk", zei Guus Meeuwis na afloop. "Ik heb staan stralen en vond het heel bijzonder. Het is niet elke dat je vier paar ogen in je rug voelt van een commissaris, burgemeester, koning en koningin."
"Ik heb het paar na afloop nog kort gesproken en bedankt voor de onderscheiding. Hij zei dat 't een van de eerste dingen was die hij deed toen hij koning was", glunderde de zanger.
'Kom snel terug. Hoe vaker, hoe liever'Ook burgemeester Rombouts sprak het paar toe. "Wat een feest voor ons allen dat u ons met een bezoek hebt willen verblijden. We zijn daar heel verguld mee!", zei zij.
"Wij hebben geprobeerd u een blijde inkomst te verzorgen. We hopen dat dat gelukt is. We hebben dat gedaan op het middeleeuwse schilderspalet van Jeroen Bosch. Het is misschien een beetje kort geweest, eigenlijk veel te kort. Wij zijn van plan om nog een paar uur door te gaan. U bent van harte uitgenodigd om nog even te blijven. Maar als dat niet zou lukken, wil ik eindigen met te zeggen: kom snel terug naar Brabant, kom snel terug naar Den Bosch. Hoe vaker, hoe liever."

Wachten op privacy instellingen...