CDA Boxmeer wil steun provincie voor Oorlogsmuseum Overloon

13 juni 2013 om 16:34
Liberty-Park-Overloon_720
Liberty-Park-Overloon_720
Het CDA in Boxmeer wil dat de provincie zich gaat inzetten voor het Oorlogsmuseum in Overloon. Volgens de partij dreigt het museum in Overloon ondergesneeuwd te worden wanneer in Nijmegen het nieuwe museum over de Tweede Wereldoorlog een feit is.

De plannen voor dit museum in Nijmegen zijn onlangs in een stroomversnelling gekomen dankzij  een flinke bijdrage van onder meer de provincie Gelderland. Het CDA in Boxmeer wil nu dat de provincie Brabant met geld over de brug komt om zo de positie van het museum in Overloon te beschermen.
Het Oorlogsmuseum in Overloon verdwijnt overigens niet wanneer het nieuwe museum in Nijmegen een feit is. Het museum in Overloon is zelfs betrokken bij de Nijmeegse plannen. In Overloon zal een museum blijven bestaan dat speciaal gericht is op de Slag bij Overloon.
Besluit 27 juniHet CDA in Boxmeer wil nu in de vergadering van de gemeenteraad op 27 juni aan het college vragen om naar de provincie te stappen voor steun aan het museum in Overloon.  De zorgen over het museum worden volgens de partij breed gedeeld door alle fracties in de gemeenteraad.
In de vergadering van 27 juni wordt ook een definitief besluit genomen over de onlangs door het college voorgestelde lening van 900.000 euro aan het museum in Overloon.

Wachten op privacy instellingen...