Woonwagenfamilie niet vervolgd voor liquidatie Eindhovenaar Lesley Tunk: 'Moord niet op te lossen'

17 juni 2013 om 11:03
Vijf leden van een Eindhovense woonwagenfamilie die eind 2010 werden gearresteerd voor de moord op Eindhovenaar Lesley Tunk worden niet vervolgd. "We hebben moeten constateren dat de moord niet is op te lossen", zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag.
Geschreven door

Het politieonderzoek ligt stil en gaat alleen verder als er nieuwe aanwijzingen binnenkomen, aldus het OM.
MoordTunk (42) werd in november 2010 doodgeschoten. Zijn lichaam werd gevonden in een brandende auto op een bospad in Esbeek. Hij had op de dag van zijn dood een afspraak op het woonwagenkamp aan de Castiliëlaan.
De vijf familieleden werden in december opgepakt tijdens een ongekend grote politieactie. In de loop van 2011 werden ze vrijgelaten: in januari de eerste, begin februari drie en eind februari de laatste. Advocaat Menno Buntsma van een van de mannen heeft een verzoek om schadevergoeding aangekondigd.
HuurmoordenaarTunk zou als huurmoordenaar werken voor de Eindhovense drugsbaron Janus van Wesenbeeck die in België een lange celstraf uitzit. Hij was zelf verdachte in een Limburgse moordzaak en was eerder doelwit van een aanslag. Het OM gaat op basis van alle omstandigheden uit van een afrekening in het criminele milieu.
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven noemde de liquidatie destijds een voorbeeld van een gewelddadige strijd tussen drugsbendes in Brabant. Het OM zegt dat daar geen aanwijzingen voor zijn. Een mogelijk motief voor de moord is dat Tunk de kampers zou afpersen.

Wachten op privacy instellingen...