Ruzie over nieuwbouw brede school in Zeeland

16 februari 2012 om 08:39
nl
Een actiegroep uit het dorp Zeeland wil geen nieuwe school op de plek van de voormalige disco De Morgenzon aan de Kerkstraat. De groep inwoners van Zeeland, verenigd in de protestgroep Zorgen om Zeeland, willen dat het centrum meer gaat bruisen door horeca en winkels te bouwen.
Geschreven door

Volgens Cees van Dongen van de protestgroep is de beoogde plaats van de school het probleem: "We willen het liefst dat de plek van De Morgenzon anders wordt ingericht. Het is midden in Zeeland en juist daarin moet je investeren om het bruisende dat Zeeland ooit had weer terug te krijgen. Een betere plek voor de school is bij de sporthal, omdat daar de ruimte groter is."
Mooie plekWethouder Harrie van Dongen is het niet met de protestgroep eens: "Er is een hele lange afweging aan voorafgegaan. Aanvankelijk stond de school voor een andere plek. Dat plan gaat niet door. Er is een heroverweging gemaakt. De locatie is haalbaar en het is een hele prominente plek in het dorp waar in feite een hele mooie school kan onststaan."
EnqueteDe actiegroep wil een enquete voor de inwonders van Zeeland, maar de wethouder niet: "De gemeenteraad gaat hierover, een enquete voegt niet veel toe", aldus Harrie van Dongen.
Te duurEerder bepaalde de gemeente al dat het bouwen van winkels en woningen op het terrein van De Morgenzon te ambitieus en te duur zou zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.