Koop RBC-stadion door gemeente Roosendaal bijna rond

17 februari 2012 om 12:04
nl
De gemeente Roosendaal koopt naar alle waarschijnlijkheid het RBC-stadion. De koop is al bijna definitief, want de gemeente is de enige serieuze partij. Omdat RBC failliet is verklaard, moet de rechter-commissaris de koop nog goedkeuren. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.
Geschreven door

Volgens wethouder Theunis is het aankoopbedrag gelijk aan de hypotheekschuld van 3,8 miljoen euro. Roosendaal was al hypotheekhouder en dus verdandert er niet veel.
Toekomst gebruik stadionDe gemeente is in gesprek met het evenementenbedrijf Maver over wat er in de toekomst met het stadion gebeurt. Volgens een woordvoerder van de gemeente staan allerlei opties open.
Haalbaarheidsonderzoek met plannenZo zou het stadion gebruikt kunnen worden als topsportcentrum, voor concerten, conferenties of bijvoorbeeld beurzen. Maver en de gemeente presenteren in maart een haalbaarheidsonderzoek waarin concrete plannen staan. Dat zijn plannen voor de lange termijn. Zodra de koop rond is, wil de gemeente zo snel mogelijk geld aan het stadion verdienen. Daarover zijn al wel ideeen, maar volgens de gemeente zijn die nog niet concreet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!