Ruzie over erfenis drugshandelaar Aran de Jong

19 juni 2013 om 20:43
De erfgenamen van de Eindhovense drugshandelaar Aran de Jong en de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie ruziën over de omvang van de nalatenschap. De rechtbank in Den Bosch heeft daarom donderdag een onafhankelijke bemiddelaar aangesteld.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie heeft de criminele winst van de Eindhovenaar uit drugstransporten becijferd op 41 miljoen euro. De Belastingdienst heeft daarom een naheffing opgelegd van bijna 26 miljoen euro.
Echtgenote en kinderen erfgenaamAran de Jong heeft zijn echtgenote en kinderen zijn aangewezen als erfgenaam. Zijn schoonvader zou de nalatenschap afwikkelen. Zij zeggen dat er maximaal 8,5 miljoen in de erfenis zit.
De rechtbank bepaalt dat er een neutrale vereffenaar moet komen omdat de echtgenote en schoonvader nog worden verdacht van witwassen van de drugswinst. Extra zwaar weegt dat het gaat om een gecompliceerde erfenis met moeilijke keuzes en kans op geschillen, aldus de rechter.
Aran de Jong doodgeschotenAran de Jong werd in november doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Eindhoven kort voor het begin van de strafzaak tegen hem. De rechtbank stelde vast dat hij de leider is geweest van een criminele organisatie die hasj importeerde uit Pakistan en hennep en hasj exporteerde naar Engeland en Italië.
Dertien leden van de bende werden veroordeeld. De twee belangrijkste medeverdachten kregen 6 en 5,5 jaar cel.

Wachten op privacy instellingen...