Video

'Ontspoorde' Dennie J. al vaker verdacht van brandstichting, ontslagen na diefstal

20 juni 2013 om 12:56
nl
Dennie J., de zwakbegaafde man die verdacht wordt van de woningbrand in Cuijk die aan drie mensen het leven kostte, staat bij bekenden en familieleden bekend als iemand die opvliegerig, gevaarlijk en impulsief is. "Hij is totaal ontspoord", zegt een van de buurtbewoners. "Iedereen wist dat zoiets kon gebeuren."
Geschreven door

Bij de brand aan het Hermelijnkwartier in Cuijk kwamen woensdagnacht de zusjes Ilse (17) en Sanne (14) Graat en hun moeder Anita Driessen om. De 23-jarige man uit Cuijk verschanste zich in de ochtend na de brand in een zendmast, niet ver van het uitgebrande huis.
Volgens de moeder van Dennie had haar zoon de avond ervoor ruzie met een van de meisjes, de 14-jarige Sanne. Waarover is niet bekend.
Hulp van GGZDennie J. kreeg jaren hulp van de GGZ, maar deze hulp zou enkele maanden geleden zijn stopgezet. De man woonde niet meer thuis en verbleef de afgelopen periode op een camping.
GGZ tegengewerktDe moeder van Dennie beweert dat de GGZ de handen van haar zoon heeft afgetrokken, maar een tante van Dennie heeft een heel ander verhaal. Volgens haar is het juist de moeder die de GGZ al jaren tegenwerkt. Zo zou ze het niet eens zijn met de behandelingen die Dennie kreeg. De tante omschrijft haar neef als 'niet intelligent en gevaarlijk'.
De GGZ wil niet bevestigen of er sprake was van tegenwerkingen door de moeder. "De privacy van onze cliënten staat voorop, daarom willen we niet reageren", aldus een woordvoerder.
Dennie werkte enige tijd bij een bedrijf in Sint Hubert, een leverancier van landbouwmachines. De oud-werkgever had veel problemen met Dennie, zo meldt hij desgevraagd aan Omroep Brabant.
'Tijdbom die kon ontploffen'De eigenaar betrapte hem onder meer op diefstal uit zijn bedrijf, waarna hij werd ontslagen. Volgens hem was Dennie de laatste paar maanden erg afgegleden en was hij 'een tijdbom, die elk moment kon ontploffen'.
Vast voor brand in loodsDennie is in het verleden opgepakt voor het stichten van brand in een loods van zijn oud-werkgever. Hij verbleef daarvoor enkele dagen op het politiebureau, maar werd weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
Vaker vuurtjesBuurtbewoners zeggen dat hij vaker vuurtjes stookte in de buurt. Ook beweren ze dat hij iets te maken heeft met onopgeloste brandstichtingen in de buurt. Of en wanneer hij wordt voorgeleid is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.