West-Brabant investeert in waterrecreatie

20 juni 2013 om 13:57
nl
West-Brabant heeft er 52 recreatielocaties bij, op en aan het water, die vrijdag officieel in gebruik zijn genomen. Op verschillende locaties aan de rivieren Mark, Dintel en Vliet zijn steigers en visstekken aangelegd en bankjes neergezet. Ook zijn de vaarroutes in de rivieren verbeterd.
Geschreven door

De officiële ingebruikneming gebeurde door middel van een rondvaart met een elektrische boot, die met de genodigden langs een aantal nieuwe locaties voer.
WaterlandHet project, dat Waterland heet, is een initiatief van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Steenbergen en het Waterschap Brabantse Delta. De gemeenten en het waterschap stelden samen 140.000 euro beschikbaar om de recreatieplekken aan te leggen. De provincie Noord-Brabant verdubbelde dit bedrag. Sportvisserij Zuidwest Nederland droeg 25.000 euro bij aan het project.
Het project ging van start in 2010 met het in kaart brengen van gewenste voorzieningen. Eind 2012 werd het project aanbesteed, en in april van dit jaar werd met de uitvoering begonnen. Begin deze maand werden de werkzaamheden afgerond.
Brabant aan ZeeMet Waterland is een onderdeel gerealiseerd van het project Brabant aan Zee, dat als doel heeft van West-Brabant een aantrekkelijk watersportgebied te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.