Oorzaak brand aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk niet meer te achterhalen - Omroep Brabant
Video

Oorzaak brand aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk niet meer te achterhalen

20 juni 2013 om 14:17
nl
De oorzaak van de grote brand die donderdag de aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk in de as legde, is niet meer te achterhalen. Dat zegt een verzekeringsdeskundige tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

De brandweer moest om te kunnen blussen het gebouw zodanig uit elkaar trekken dat de oorzaak niet meer is na te gaan. Het terrein waarop het bedrijf is gevestigd, is veranderd in een grote puinhoop. Waarschijnlijk wordt dus nooit meer duidelijk of er sprake was van opzet of een ongeluk.
Grote rookwolkDe brand in de fabriek aan de Laarakkerweg brak donderdag rond halfvijf uit. Een grote rookwolk spreidde zich uit over Oisterwijk en Tilburg. Om halfelf werd het sein brand meester gegeven. In het pand is waarschijnlijk een explosie geweest, waardoor het vuur ontstond. Er vielen geen gewonden.
Machine verwoestWonderlijk genoeg is een groot deel van de administratie gered. De papieren in het afgebrande kantoor bleven grotendeels intact. De machine die de aanmaakblokjes maakte is ook verwoest. Het was een uniek exemplaar, speciaal voor Fire-Up ontwikkeld. Gelukkig hebben we de tekeningen en software van de machine nog, dus we kunnen 'm opnieuw laten maken", zegt een van de werknemers.
Zo snel mogelijk herbouwenHet bedrijf heeft twaalf mensen in dienst, vooralsnog heeft de brand geen gevolgen voor hun banen. De eigenaar is van plan zijn bedrijf zo snel mogelijk te herbouwen.
Fire-Up handelt in houtskoolbriketten. Die worden op een andere locatie opgeslagen. Dat deel van het bedrijf bedrijf draait gewoon door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.