Truckers luisteren massaal naar 'Brabant' in cabine

22 juni 2013 om 10:34
In een ver en koud land missen vrachtwagenchauffeurs regelmatig een dorpscafé en de aanspraak van mensen met een zachte G. Het succesnummer 'Brabant' van Guus Meeuwis is namelijk het populairste nummer in de vrachtwagencabine, zo blijkt zondag uit onderzoek van een marketingbureau.

TVM verzekeringen liet duizend chauffeurs vragen naar hun populairste nummer in de cabine. Al snel bleek dat onze provincie de truckers tot de verbeelding spreekt. Het nummer van Guus Meeuwis uit Tilburg eindigde op de eerste plek in de Transport Top 40.
Kennelijk zijn chauffeurs ver van huis toch niet zo in hun sas, terwijl ze scheuren door de Brennerpas. 'Brabant' versloeg namelijk de klassieker 'Met de vlam in de pijp' van Henk Wijngaard. Die kwam op de tweede plek terecht, gevolgd door 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes.
Meeuwis 'verrast'De Tilburgse zanger was verrast door de uitslag. Tijdens zijn huldiging bij de Dag van het Transport zei hij dat hij had verwacht dat Johnny Cash of André Hazes op de eerste plaats zouden komen. Vermoedelijk spreekt Brabant tot de verbeelding omdat het over thuiskomen gaat.

Wachten op privacy instellingen...