Olympisch kampioene Inge de Bruijn keert terug naar het zwembad in Eindhoven

24 juni 2013 om 20:35
Oudjes van start op NK Masters
Oudjes van start op NK Masters
Inge de Bruijn keert terug naar het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. De oud-olympisch kampioene doet mee aan de EK Masters. Die worden van 31 augustus tot en met 7 september gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwembad.
Geschreven door

Vorige maand in een interview met de Telegraaf meldde de Bruijn dat ze voor een dilemma stond.
Showbizz of zwemmen?In de krant vertelde ze dat ze deze zomer 'moest' kiezen tussen een optreden in de showbizz of een terugkeer in het zwembad: "Gaat ze van de zomer langs bij Frans Bauer in zijn programma of blijft ze tijdens de EK Masters op de tribune zitten? Of gaat ze nog één keer los op de 50 meter vrij?"
De Bruijn vertelde ook dat ze nog maar sporadisch zwemt, maar wel dagelijks een aantal uren doorbrengt in de sportschool: "Mijn conditie is goed, maar stel dat ik inderdaad aan de EK Masters meedoe, dan moet ik wel snel aan de bak."
Ze wilde eigenlijk stoppenOp de vijftig vrij won de Bruijn Olympisch goud in Sydney (2000) en in Athene (2004). In 2007 gaf De Bruijn aan niet terug te keren in het topzwemmen. Het EK bestaat uit de onderdelen wedstrijdzwemmen, diving, synchroon en openwaterwedstrijden.
De openwaterwedstrijd  van de EK Masters vindt op 7 september plaats in het kanaal van Eindhoven. Vanaf de start wordt in een rechte lijn drie kilometer gezwommen. De finish is in het centrum van Eindhoven.
Voor zwemmers de kans om samen met Inge de Bruijn te strijden om de titel European Master Champion.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...