Onderzoek moord Marja Nijholt in Oss muurvast: nog steeds geen gouden tip

25 juni 2013 om 16:35
nl
De 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede is maandag precies een half jaar dood. Zij werd op nieuwjaarsdag dood gevonden in Oss. Ondanks uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht zit de zaak muurvast. Het lijkt er nu op dat het onderzoek uiteindelijk niets oplevert.
Geschreven door

De uitzendingen van de opsporingsprogramma's leverden tot dusver 26 tips op, maar de gouden tip zit daar niet tussen. "Wij werken nog dagelijks aan deze zaak, maar je kunt je voorstellen dat het geen groot onderzoeksteam meer is", vertelt politiewoordvoerder Dion Luijten woensdag.
'Sommigen zijn bang'Vragen over de dader en het moordwapen blijven dus onbeantwoord. Bij het Citypastoraat in Enschede, waar Nijholt vaste bezoeker was, is haar dood tot op de dag van vandaag voer voor talloze gesprekken. "Wij wisten dat Marja met de dood werd bedreigd. Sommigen zijn bang geworden. Zij hebben het idee dat de moordenaar misschien in Enschede rondloopt", legt pastor Jan van den Nieuwendijk uit.
Van den Nieuwendijk denkt zelf dat Nijholt door een wildvreemde is vermoord. Feit is dat de dader Nijholt doodstak, maar de dader en het moordwapen zijn nooit gevonden. Ondanks de vijf onderzoeken in de omgeving van de vindplaats in Oss lijkt het er nu op dat ook de antwoorden voor eeuwig op zich laten wachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.