Fred Rutten ontslagen bij PSV, Cocu en Faber nemen over

EINDHOVEN - Fred Rutten is ontslagen als trainer van PSV. Phillip Cocu neemt de zaken waar als interimtrainer. Als assistent voor Cocu wordt per direct Ernest Faber van FC Eindhoven overgenomen.
Volgens algemeen directeur Tiny Sanders hoopt de clubleiding met het ontslaan van hoofdtrainer Fred Rutten voor een omslag te kunnen zorgen in de reeks teleurstellende resultaten.

De club zag geen andere mogelijkheid omdat een duidelijke oorzaak voor de drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden moeilijk aanwijsbaar is. "De oorzaak van het probleem is onverklaarbaar'', aldus Sanders. "Daarom hebben we ook met grote terughoudendheid gezocht naar oplossingen."

'Verwachten geen wonderen'
"We verwachten de resterende wedstrijden maximaal mogelijk te presteren, maar verwachten geen wonderen. We willen met deze trainerswissel een positieve impuls geven voor de korte termijn, met in het achterhoofd de strategie voor de langere termijn."

"De return in de Europa League tegen Valencia wordt buitengewoon lastig en de competitie hebben we niet meer in eigen hand. We hebben dit besluit echter niet genomen omdat we het al opgegeven hebben", zei Sanders.

Reactie spelers
Weinig spelers wilden reagheren op het vertrek van hun trainer. De spelers die wel wilden reageren, spraken hun verdriet uit over het vertrek van de trainer en de medeverantwoordelijkheid die ze voelen voor het ontslag van Fred Rutten. Assistent-trainer Erik ten Hag sprak zijn solidariteit uit met zijn trainer.


De spelersbus van PSV werd zondag bij de Herdgang opgewacht door boze supporters. Zij kwamen verhaal halen na de wanprestatie in Breda. Fred Rutten sprak over zijn eigen teleurstelling en frustratie. Hij riep de supporters op achter zijn spelers te gaan staan.

Nederlagen
Voor PSV kwam er in Breda een einde aan een dramatische week. Die week begon met een 6-2 nederlaag tegen FC Twente. Donderdag ging het Europa League-duel met Valencia met 4-2 verloren.

Onder de bezoekers van omroepbrabant.nl waren de meningen over de toekomst van Fred Rutten verdeeld. Iets meer dan de helft van de mensen die op de poll stemde zei toen al dat Fred Rutten moest opstappen. Ook René en Willy van de Kerkhof verschilden van mening over de toekomst van Rutten bij PSV.

Je kunt de liveblog over de ontwikkelingen maandag rond het ontslag van Fred Rutten ook in een groter scherm teruglezen.
Meer over dit onderwerp:
psv fred rutten nac breda ontslag eindhoven voetbal