Ernest Faber kan aan de slag bij PSV

EINDHOVEN - Ernest Faber kan aan de slag bij PSV als assistent van interimcoach Phillip Cocu bij PSV. De eredivisieclub bereikte dinsdagavond een akkoord met FC Eindhoven over de transfer.
Faber en PSV waren het al eens over een contract tot de zomer van 2014. Cocu en Faber nemen bij PSV de taken over van Fred Rutten. Die werd maandag ontslagen na de matige resultaten sinds de winterstop.

Stevige onderhandelingen
Eindhoven voerde stevige onderhandelingen met PSV. De club wilde Faber niet tegenhouden, maar wel het maximale halen uit de gesprekken met PSV. Dinsdag zei algemeen directeur van FC Eindhoven Hans Smulders al tegen Omroep Brabant dat hij zijn trainer niet zonder slag of stoot zou laten gaan. "Op met moment dat acht wedstrijden voor het einde je belangrijkste man wordt weggehaald, is dat gewoon doodzonde."

Woensdag zei Smulders dat Faber in goed overleg de overstap heeft gemaakt. "Een van onze doelen is om spelers en trainers te ontwikkelen. Als dan de vraag vanuit een topclub komt, dan geven we ze graag de kans. Uiteindelijk hebben we gehoor gegeven aan zijn persoonlijke ambitie." FC Eindhoven beraadt zich nu over de structurele opvolging van Ernest Faber. Pascal Maas zal op interim-basis voorlopig de honneurs waarnemen.

Tiny Sanders tevreden
Algemeen directeur Tiny Sanders van PSV toonde zich op de website van de club tevreden dat FC Eindhoven de trainer laat gaan. "We zijn het bestuur van Eindhoven erkentelijk voor hun opstelling in deze onverwachte situatie, waarbij we realiseren dat er van alle partijen snelheid van handelen is gevraagd.'' PSV heeft Eindhoven beloofd de samenwerking op het gebied van talenten en kennis voort te zetten.

Topclub
Faber was bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Eindhoven. Onder zijn leiding groeide FC Eindhoven, ondanks een bescheiden begroting, uit tot een topclub in de Jupiler League.