Afghaanse asielzoeker moet het land uit, maar 'Sharif was verblijfsvergunning toegezegd'

9 juli 2013 om 22:54
De 19-jarige uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoeker Sharif Salihi uit Tilburg heeft in 2008 al te horen gekregen dat hij mag blijven.
Geschreven door

In een oude brief van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) staat dat Sharif zijn verblijfsvergunning niet heeft opgehaald. Dat moest voor een bepaalde datum gebeuren anders moest hij opnieuw een verzoek indienen.
Administratieve foutVolgens Sharif is hij destijds wel naar het bureau van de IND in Eindhoven geweest, maar werd hem daar verteld dat er een administratieve fout is gemaakt en dat er geen verblijfsvergunning voor hem klaar lag. Sharif heeft vorige maand alsnog te horen gekregen dat hij ons land uit moet.
Sharif heeft na het laatste gesprek met de IND te horen gekregen dat hij op 24 juli het Asielzoekerscentrum (AZC) in Oisterwijk moet verlaten. De jongen kwam in het nieuws omdat de Tilburgse familie Louer zich over hem wil ontfermen. Ze doen er alles aan om te voorkomen dat hij het land wordt uitgezet, desnoods adopteren ze hem. De familie is bang dat Sharif als illegaal straks wordt opgepakt en uitgezet. Sharif duikt daarom onder.
Een jongen met een oorlogstraumaDe Louers hebben inmiddels contact met de stichting War Child die opkomt voor de belangen van oorlogskinderen. Zij willen een eigen advocaat op de zaak zetten. "Sharif is een jongen met een oorlogstrauma. Die heeft alle hulp nodig", zegt Connie Louer.
De familie werkt nu aan een Facebookpagina voor de Steungroep Sharif en een speciaal bankrekeningnummer om geld in te zamelen voor Sharif.

Wachten op privacy instellingen...