Video

Dragan Despotovic uit Best bouwt 'De Aardappeleters' na met... aardappels!

14 maart 2012 om 18:14
nl
De aardse geur van aardappels. Die kom je niet vaak tegen in het Van Gogh-atelier in Zundert. Maar nu kan het niet anders. Kunstenaar Dragan Despotovic heeft voor zijn speciale versie van 'De Aardappeleters' een paar honderd kilo aardappels laten bezorgen.
Geschreven door

Om de tafel in het atelier zitten vijf gestalten van stevig ijzerdraad. Met eindeloos geduld schuift Dragan aardappels over het draad. Ongeveer 50 kilo per gestalte. En zo ontstaat langzaam maar zeker een beeldengroep, geïnspireerd op het beroemde schilderij dat Vincent schilderde in zijn Nuenense jaren.
Drie kleuren aardappelsDespotovic is op herhaling. Hij bouwde in Zeeland al eerder een eigen versie van 'De Aardappeleters' maar nu beschikt hij over verschillende soorten aardappels met allemaal eigen kleuren... van lichtbruin tot donkerzwart.
De beeldengroep moet aan het eind van de maand klaar zijn. Daarna blijft het kunstwerk nog een poosje staan. Despotovic is benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Gaan de aardappels rotten, uitlopen of uitdrogen? En hoe ziet Van Goghs meesterwerk er dan straks uit?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.