Video

Veel Brabantse jongeren kunnen geen vakantiebaan vinden

13 juli 2013 om 18:00
nl
Veel jongeren zijn op zoek naar een vakantiebaantje deze zomer. Ze hebben geld nodig voor hun vakantie, telefoonrekening of willen alvast wat sparen voor komend schooljaar. Meer dan de helft van hen kan geen vakantiewerk vinden.
Geschreven door

Ook in Brabant is er steeds minder vakantiewerk. Zo is het aantal Brabantse vacatures voor vakantiewerk op de website bijbanen.nl in 2013 met 22,3% gedaald vergeleken met 2012.
Ook andere uitzendbureaus merken dat er minder vacatures zijn. Zo zijn er bij uitzendbureau Manpower meer jongeren die zoeken naar een vakantiebaantje, maar minder vacatures. Dit doordat bedrijven bijvoorbeeld kleiner zijn geworden of hun vaste krachten de gaten op laten vullen.
WanhopigMarlon van Loon uit Roosendaal studeert in Breda en probeert daar een vakantiebaan te vinden. Ze begon haar zoektocht al in april en heeft al op tientallen vacatures gereageerd. "Het lukt gewoon helemaal niet. Op dit moment wil ik alles aangrijpen. Ik ben zo wanhopig om een baantje te krijgen dat ik alles wil doen."
Manuela uit Sint Willebrord is al lang op zoek naar een vakantiebaan. Eerder plukte ze aardbeien en had ze een krantenwijk. Ook Sumeyra Göksel uit Son en Breugel kan dit jaar voor het eerst geen vakantiebaantje vinden. "Ik kon de voorgaande jaren altijd een vakantiebaantje vinden. Ik sta nu bij talloze uitzendbureaus ingeschreven en reageer op verschillende vacatures."
Steeds vaker 'nee'Maar ook bij de uitzendbureaus moeten ze steeds vaker 'nee' verkopen. Weet ook Hasret Kemikkiran van uitzendbureau Manpower in Roosendaal. "Dat komt aan de ene kant door de arbeidsmarkt en de economie, maar ook omdat bedrijven kritisch naar het plaatje moeten kijken. Wie ze wel en niet aannemen."
Cora van Peer uit Roosendaal wil graag fruit plukken of in een supermarkt werken. Ze heeft vele e-mails gestuurd, maar krijgt geen antwoorden. "Als ik daarna naar de supermarkt ga om te vragen of ze werk hebben, sturen ze me weg omdat ze geen tijd hebben." Dat merkt ook Wessel van den Hurk uit Helmond. Hij wil graag vakkenvullen, maar supermarkten hebben geen werk voor hem. "En achter de kassa mag ik nog niet."
'Te jong'Lisa Verberne uit Veldhoven is al sinds haar vijftiende verjaardag op zoek naar een vakantiebaan. "Ik mag soms wel op sollicitatiegesprek komen, maar elke keer vinden ze met toch te jong." Lisa is bijna 16 en hoopt dat ze dan wel een bijbaan kan vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.