Video

Moord Volkan Düzgün: ex-verdachte schietpartij kickboksgala doodgeschoten voor zijn huis in Veghel

12 juli 2013 om 10:21
nl
De 26-jarige Volkan Düzgün is zaterdagochtend dood gevonden in een auto op straat bij zijn huis. Hij was verdachte in de zaak van de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart eind vorig jaar. Bij die schietpartij werd Youssef Sabbahi uit Veghel doodgeschoten.
Geschreven door

Volkan 'Beton' Düzgün woont in de Veghelse wijk De Scheifelaar in het zuiden van het dorp. Rond halfzeven 's ochtends werd hij dood gevonden. Een voorbijganger heeft hem gevonden in een zwarte Mercedes S 420 die op de oprit staat geparkeerd. De voorbijganger waarschuwde de politie.
MisdrijfDe politie gaat uit van een misdrijf. Er zouden volgens een buurtbewoner zes politieauto's rondom zijn huis staan. Politieagenten in kogelwerende vesten hielden de wacht voor het huis van Düzgün. Een politiehelikopter onderzocht de situatie vanuit de lucht. Buurtbewoners zouden vrijdagnacht om halftwaalf al 'een stuk of vijf' pistoolschoten hebben gehoord. Zij worden daarom ondervraagd door de politie.
Volkan Düzgün en zijn broer Ali worden niet meer verdacht van het plegen van openlijk geweld op het kickboksgala op 11 november in Zijtaart. Er is geen bewijs voor hun aandeel, zo beoordeelde het Openbaar Ministerie begin dit jaar.
Kickboksgala ZijtaartPistoolschoten maakten eind vorig jaar op kickboksgala The Battle of Zijtaart, een einde aan het leven van kickbokspromotor Youssef Sabbahi. Er zou een ruzie zijn ontstaan bij de ring. Vier verdachten, waaronder Volkan Düzgün, werden opgepakt.
Ook de Veghelnaar die zwaargewond raakte bij de schietpartij is vrijgelaten. Justitie gaat ervan uit dat de 32-jarige Siamak S. uit Veghel alleen heeft gehandeld, S. heeft toegegeven dat hij heeft geschoten. Ook is er anonieme informatie dat S. in opdracht handelde van Volkan Düzgün, maar dat is volgens de advocaat van S. totaal niet aan de orde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.