Dode en zwaargewonde na schietpartij Oisterwijk

OISTERWIJK - Bij een schietpartij aan de Telstarlaan in Oisterwijk is maandagavond een man om het leven gekomen. Een tweede man ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis, aldus de politie.
De schietpartij vond plaats rond acht uur maandagavond. Volgens buurtbewoners werd er elf keer geschoten. Ze vertelden dat zes mogelijke daders uit twee auto's kwamen. Ze zagen hoe één slachtoffer doorzeefd werd met kogels. De aanleiding voor de schietpartij is nog onbekend, zegt de politie.

Bebloed in het gras
Een getuige die snel bij de mannen was, vertelt dat ze geen Nederlands spraken. Andere getuigen vertelden dat ze schoten hoorden en dat ze daarna een auto zagen wegrijden. Daarna werden de twee mannen zwaar bebloed in het gras aan de Telstarlaan gevonden.

Beiden hadden schotwonden en waren er slecht aan toe, aldus de politie. De mannen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een van de mannen overleden.

Geschokte reacties buurtbewoners
Er kwamen veel buurtbewoners op de schietpartij af. Een bewoonster heeft het over het 'Wilde Westen'. "Dit verwacht je niet in Oisterwijk, het komt wel akelig dichtbij", aldus de vrouw.

Een andere vrouw vond het geluid veel op vuurwerk lijken. "Ik wilde net de luxaflex naar beneden doen toen ik het hoorde. Ik vond het wel eng allemaal. Ik was bang dat mij ook iets zou overkomen", zei de vrouw tegen Omroep Brabant.

Politie-inval januari
In januari was er een massale politie-inval in een huis aan de Telstarlaan. Er was toen een melding binnengekomen dat er mogelijk een vuurwapengevaarlijk persoon in het huis was, maar er werd niemand gevonden.