Advocaat Easy Life: 'Levens zijn kapotgemaakt'

DEN BOSCH - De advocaat van Easy Life-directeur John Wolbers heeft donderdag voor de rechtbank verteld dat Wolbers 'geen cent' heeft opgemaakt van het geld van het Helmondse beleggingskantoor. Wolbers wordt verdacht van oplichting van vijfhonderd mensen die hun geld hadden belegd bij Easy Life. Wolbers zou volgens de officier van justitie vijf miljoen in eigen zak hebben gestoken.
Volgens advocaat Marcel van Gessel heeft het Openbaar Ministerie levens kapotgemaakt. "Het OM heeft hier op zijn Amsterdams gezegd een bord voor de kop."

Eis bijna zes jaar cel
De officier van justitie eiste afgelopen dinsdag vijf jaar en tien maanden cel voor John Wolbers. Tegen mededirecteur Frans Oosterbosch eiste hij vijf jaar en acht maanden cel. Volgens de officier is Easy Life geen slechte bedrijfsvoering geweest, maar 'oplichting in zijn meest pure vorm'.

De rechtbank heeft de hele dag uitgetrokken voor het pleidooi van Wolbers. Dinsdag is de advocaat van Frans Oosterbosch aan het woord. De rechtbank doet op 26 april uitspraak voor alle vier de directieleden van Easy Life.

'Alles verloren'
De advocaat van John Wolbers vertelde donderdag voor de rechtbankt dat zijn cliënt rijk was geworden met zijn bedrijf Liocorno. "Hij heeft alles maar dan ook alles verloren", zei de advocaat. "Ik besef dat dat niet aardig klinkt naar de gedupeerden toe'. 

De advocaat van John Wolbers haalde woedend uit naar de officier van justitie. Die betichtte Wolbers er in eerste instantie van ruim 7 miljoen te hebben verduisterd, daarna werd het 4,5 miljoen, vervolgens 3,3 miljoen en bij het requisitoir werd het weer vijf miljoen, aldus de advocaat. "Ik ben blij dat het nu op zijn einde loopt, anders zitten we straks weer op 7 miljoen."

Heftige discussies
Tijdens de zitting werden heftige discussies gevoerd. Wolders kreeg het aan de stok met de Officier van justitie, die boos werd nadat hij voor de vierde keer voor leugenaar werd uitgemaakt. Daarop wilde de rechter de zitting onderbreken. Wolbers gaf tijdens een van zijn redevoeringen aan dat hij is aangetast door Justitie. "Het OM heeft mij door leugens schade berokkend."