Verontwaardiging over vrijlating na dodelijk ongeluk in Grave - man blijft verdacht

GRAVE - De 27-jarige automobilist die donderdagavond de 15-jarige Camille Haans aanreed, blijft verdachte. Vrijdag werd de man vrijgelaten.
Hij blijft echter verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval, zo laat persofficier Juliette Nederlof van het Openbaar Ministerie weten.

Verontwaardiging
Er ontstond op diverse fora en op sociale media verontwaardiging over de vrijlating van de automobilist, temeer omdat de man een aantal weken geleden betrokken was bij een incident in Groesbeek. Daarbij raakte een politieagent gewond.

Nederlof laat aan Omroep Brabant weten dat de zaak in Groesbeek losstaat van het ongeluk in Grave, waarbij Camille Haans overleed. Het OM begrijpt de verontwaardiging over de vrijlating, maar benadrukt dat zij juridisch gebonden is.

Drugstest
Vooralsnog is niet gebleken dat de automobilist te hard heeft gereden of een andere verkeersovertreding heeft begaan. Ook zijn er nog geen aanknopingspunten dat er drugs is gebruikt. Wel doet het NFI nu een drugstest. De uitslag wordt over een paar weken verwacht.