Video

Oud-werknemers van Philips maken boek over de geschiedenis van de beeldbuis

28 maart 2012 om 19:42
nl
Ooit werkten er meer dan 1500 mensen. Maar toen in 2008 de beeldbuizenfabriek van Philips in Eindhoven definitief sloot, werkten er nog vijftig man. LCD- en plasma uit het Verre Oosten waren de nieuwe technieken geworden voor televisies en computerschermen. ´In drie jaar tijd, verloor de beeldbuis vijftig procent van zijn marktaandeel’, zo staat in het boek ‘Buiten beeld geraakt’.
Geschreven door

De opkomst en ondergang van de beeldbuizenindustrie van Philips is nu vastgelegd in een boek geschreven door drie oud-werknemers. 'Buiten beeld geraakt' heet het. Het wordt zaterdag gepresenteerd in Eindhoven en ligt vanaf volgende week in de boekwinkels.
MegaprojectHet boek is geschreven door de oud-werknemers Jos Kastelijns, Jos Henrichs en Frans Tol. Ze hebben er een paar jaar aan gewerkt, waarvan het laatste halfjaar zeer intensief. "Tien uur per dag was geen uitzondering."
Veel foto’sDe geschiedenis van de beeldbuis komt uitgebreid aan de orde. Verder zijn  persoonlijke verhalen van oud-medewerkers opgetekend. In het boek staan onder meer veel foto’s van de voormalige beeldbuizenfabriek en op Strijp R in Eindhoven en de sloop van het pand in 2010.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.