Video

Vrachtwagen met graan gekanteld op A50 bij Son, ongeval gefilmd met mobiele telefoon

28 juli 2013 om 15:52 • Aangepast 22 november 2020 om 03:38
nl
Op de snelweg A50 van Oss naar Eindhoven is maandagmiddag rond kwart over twaalf een vrachtwagen met graan gekanteld. Het ongeluk gebeurde bij Son. De weg werd in beide richtingen afgesloten en ging 's avond laat pas weer open. Niemand raakte gewond. Een automobilist zag het ongeval gebeuren en filmde het met zijn mobiele telefoon.
Profielfoto van
Geschreven door

Het verkeer richting Eindhoven werd via de parallelbaan omgeleid, verkeer richting Oss kon over de vluchtstrook rijden. De vrachtwagen is inmiddels weggetakeld en het graan is opgeruimd. De weg was lange maandag lange tijd dicht om herstelwerkzaamheden aan de vangrail uit te voeren.
De vrachtwagen was geladen met graan. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigd. Er lag veel graan op het wegdek en de vrachtwagen lekte ook diesel.
Ongeval gefilmdBen Senkeldam zag het ongeluk gebeuren en filmde het. Op de beelden is te zien dat de vrachtwagen over de weg slingerde en daarna kantelde. Bij zijn val ramt de vrachtwagen de vangrail en een lantaarnpaal en dat zorgde voor veel schade. De videobeelden zijn dinsdag rond het middaguur al zo'n dertigduizend keer bekeken op Youtube.
Rijkswaterstaat was door het ongeval lang bezig met opruimen op de A50. Het gedeelte van de grond waar diesel in gelekt is moest afgegraven en vervangen worden. Ook het wegdek moest worden schoongemaakt. Rijkswaterstaat moet ook de beschadigde vangrail en lantaarnpalen repareren.
[YouTube:body:http://youtu.be/Z1y_QYIygAI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.