Cuijkse wethouder Stoffels ontvangt dreigbrief

HAPS - De Cuijkse wethouder Gerard Stoffels heeft thuis een dreigbrief ontvangen. De brief was geadresseerd aan dictator communist Stoffels.
Hij maakte de brief niet open. Wel was volgens hem duidelijk zichtbaar dat er een getekende doodskop in de brief zat. De wethouder schrok van de brief, vooral omdat hij thuis bij zijn vrouw in Haps is bezorgd.

Stoffels heeft de brief ongeopend aan de politie gegeven. Hij heeft indruk dat de brief te maken heeft met de komst van een nieuwe rondweg om Haps.

Rondweg
Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk willen met een randweg de verkeersdrukte in Haps terugdringen. Hiervoor zijn twee voorstellen bedacht. Het tracé voor de randweg roept veel emoties op. Eind maart werd in Haps een auto en een huis beklad met tekens die lijken op hakenkruisen. Het ging om een huis van een man die voor een randweg ver van het dorp is.

Vorige week maandag bleek tijdens de gemeenteraad van Cuijk dat een krappe meerderheid voor een randweg bij Haps is, die ver van de kern van het dorp af ligt. De provincie kan nog wel roet in het eten gooien, want die heeft eerder haar voorkeur uitgesproken voor het tracé dat dichter bij de kern ligt. Gedeputeerde Ruud van Heugten laat weten dat hij bij die voorkeur blijft.