Video

Grote brand verwoest bedrijvengebouw op industrieterrein Duizeldonksestraat in Helmond

30 juli 2013 om 22:34 • Aangepast 22 november 2020 om 03:38
nl
Een brand heeft woensdagavond rond halfnegen een grote loods in de Duizeldonksestraat in Helmond verwoest. In de loods zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder keukenbedrijf Spoormakers Keukens, metaalbewerkingsbedrijf Kampen & Wydh RVS en een houtzagerij. Om tien uur werd het sein brand meester gegeven. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
Profielfoto van
Geschreven door

In de wijde omgeving van het industrieterrein waar de bedrijven zijn gevestigd, was veel rook te zien. Volgens verslaggever Ferenc Triki waren er grote rookpluimen boven Helmond te zien
'Brand kon verder overslaan'De brandweer kwam met onder meer drie bluswagens en een hoogwerker de brand blussen. Er kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar andere, omliggende bedrijven. 
Er zijn enkele bestelbusjes uit het pand gehaald toen de brandweer aan het blussen was. De brandweer heeft in de buurt een vorkheftruck geleend om een deur te rammen om zo wat spullen uit een van de loodsen te halen.
'Heel veel geluk gehad'Een van de eigenaren van de omliggende bedrijven was blij dat zijn bedrijf gespaard bleef. "Ik ben al ruim twaalf en een half jaar bezig met het bedrijf. We hebben nu alleen maar wat waterschade. Als bedrijf hebben we heel erg veel geluk gehad."
Een personeelslid van een partyverhuurbedrijf dat ook in het pand is gevestigd, vreesde voor het ergste omdat hij de vlammen uit het dak zag komen. "Dat was erg schrikken. Hopelijk zal het uiteindelijk allemaal wel meevallen."   
Geen gevaarlijke stoffen Er zijn geen hoge concentratries gevaarlijke stoffen vrijgekomen, aldus een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte gewond.
[YouTube:body:http://youtu.be/LYfyo6Fb2rI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.