Hitte in Roosendaalse zorgflat: 'In de gevangenis hebben ze het beter'

31 juli 2013 om 16:34
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Het wordt afzien volgende week
Omroep Brabant
Jolanda Wendriks lijdt onder de hitte
1/3 Hitte in Roosendaalse zorgflat: 'In de gevangenis hebben ze het beter'
Bewoners van de Roosendaalse zorgflat De Wildenborch gaan zwaar gebukt onder de tropische temperaturen. Het koelsysteem van de flat is al een tijd kapot en de temperatuur stijgt in sommige woningen boven de dertig graden.

Vooral zieke mensen hebben daar erg veel last van. Jolanda Wendriks is met 49 een van de jongste bewoners, ze heeft een spierziekte en epilepsie. "Door de hitte word ik steeds zieker en ik heb alleen een ventilator gekregen", zegt de Roosendaalse. "Het wordt hier 's middags 35 graden wanneer de zon op de gevel staat, in de gevangenis hebben ze het beter."
Noodmaatregelen genomenStichting Groenhuysen heeft in de centrale ruimte losse airco's neergezet. Op medisch advies krijgen bewoners ook een losse airco-unit. Groenhuysen kan niet overal airconditioning neerzetten, want dan raakt de stroomvoorziening overbelast, zegt een woordvoerster.
Groenhuysen ziet geen snelle oplossing voor het koelsysteem. Dat systeem moet ín de winter voor warmte en in de zomer voor koeling zorgen, maar volgens de bewoners heeft het systeem nooit goed gewerkt.
Definitieve oplossingGroenhuysen huurt de flat van de Woningstichting Geertruidenberg (WSG). Die zijn woensdag door een financiële injectie van een faillissement gered. WSG moet uiteindelijk met een definitieve oplossing komen.

Wachten op privacy instellingen...