'Clint Eastwood en Charles Bronson' betrekken natuurgebied Someren - Omroep Brabant
Video

'Clint Eastwood en Charles Bronson' betrekken natuurgebied Someren

1 augustus 2013 om 00:29
nl
Ze zijn erg imposant, de Texan Longhorn runderen die vanaf donderdagavond in het buitengebied van Someren grazen. De twee ossen hebben gigantische hoorns en ze zijn de eerste van hun ras in Nederland. In een natuurgebied bij rivier de Aa moeten de koeien de groei van bomen tegen gaan.
Geschreven door

Eigenaresse Marianne Adriaanse zocht grond voor haar Texan Longhorns en waterschap Aa en Maas zocht dieren om het natuurbied te begrazen. De twee vonden elkaar en donderdagmiddag mochten de beesten hun nieuwe leefgebied gaan ontdekken. "Ze heten Clint Eastwood en Charles Bronson. Toepasselijk en zo onthoudt iedereen hun naam", vertelt Adriaanse.
Adriaanse is gek op het vroegere Amerika, de tijd dat de pioniers over de vlaktes trokken. De koeien horen bij haar hobby en daarom besloot ze de beesten naar Nederland te halen. Typisch zijn de grote hoorns, de grootste ooit gemeten hadden een spanwijdte' van twee meter tachtig. Ondanks de hoorns zijn de beesten niet gevaarlijk: "Het zijn de rustigste runderen ter wereld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.